'Niet overstappen zorgverzekering? Zeg toch op'

Gepubliceerd op 10 december 2015 om 15:53

Ben je niet van plan te wisselen van zorgverzekeraar? Dan kun je toch beter je verzekering opzeggen. Daarmee voorkom je dat je volgend jaar niet meer in het ziekenhuis van je keuze terecht kunt.

'Niet overstappen zorgverzekering? Zeg toch op'

Die oproep doet vergelijkingswebsite Zorgkiezer

Verzekerden met een budget- of naturapolis moeten er elk jaar voor gaan zitten. Welk ziekenhuis en welke behandeling worden nou vergoed door je zorgverzekeraar? Dit jaar is het helemaal een opgave.

Nog geen contract
Veel zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben namelijk nog geen contract voor volgend jaar. Dus blijft het onzeker waar je terecht kunt. Maar moet je je huidige verzekering dan opzeggen of niet? Voor de zekerheid gewoon doen, zegt vergelijkingssite Zorgkiezer. Directeur Peter Ruys van Zorgkiezer.nl: ''Als je nu je polis opzegt, heb je veel langer de tijd om het uit te zoeken''.

Want wie op 1 januari nog niet heeft opgezegd, kan niet meer overstappen. Wie wél opzegt, heeft tot 1 februari om te kiezen. Een maand extra dus, om te zien of het contract met jouw favoriete ziekenhuis er toch komt, of om alsnog over te stappen.

Restitutiepolis
Een kwart van de Nederlanders heeft een restitutiepolis, maar die blijkt soms een kat in de zak, omdat niet alle zorgkosten worden vergoed. Dianda Veldman, directeur van de patiëntenfederatie NPCF waarschuwt hiervoor: "Een restitutiepolis geeft ten onrechte een veilig gevoel. Restitutie betekent teruggeven. Mensen die zo’n polis nemen, het is vaak een duurdere polis, verwachten dat ze alles terug krijgen. Maar er zijn teveel uitzonderingen."

RTL Z / © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.