Personeel failliet Scapino vraagt klanten om steun

Gepubliceerd op 11 januari 2016 om 23:12

Schoenenwinkel Scapino moet blijven en mag niet ten prooi vallen aan een brutale durfinvesteerder. Het personeel van de failliete keten is een actie gestart en vraagt klanten de speciale pagina op Facebook te delen en te liken.

Scapino, dat 190 filialen en tweeduizend medewerkers telt, werd vorige week als laatste keten van moederbedrijf MacIntosh failliet verklaard. Eerder troffen de formules van Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden al hetzelfde lot. MacIntosh zélf ging vlak voor de jaarwisseling bankroet.

Volgens het personeel, verenigd in Ons Scapino, mag Scapino niet verdwijnen. Medewerkers hebben daarom gisteren een speciale facebook-pagina gelanceerd. ,,Vindt u ook dat wij onmisbaar zijn? Zo ja, like en deel dit massaal!" schrijven ze. ,,De Bedoeling is dat Wij, de mensen van Scapino een groots signaal af gaan geven richting banken, curatoren en managers! Wij zijn gezond en gewenst!" Inmiddels is de pagina al honderden keren geliked.

Het personeel vreest met name verkoop aan een niets-ontziend private equity fonds. ,,Laat ons niet ten prooi vallen aan investeerders die ons willen opkopen om ons te verkopen! Hangt er straks Bristol boven de deur of zijn we straks meer een (aktie)Sportzaak? Wij zijn Scapino! Ons Scapino. Deel, deel, deel."

Hoop
Er lijkt overigens hoop te zijn voor de Drentse keten die al sinds de jaren '70 bestaat. De curatoren hopen op een doorstart en zijn momenteel in gesprek met mogelijke kopers. Onder meer de Vlaamse schoenengroep Euro Shoe zou belangstelling hebben voor Scapino.

Verder liggen investeringsgroep Bencis, maar ook de familie van Scapino-stichter Berend Ziengs op de loer. Die nazaten deden Scapino in 2006 van de hand. De familie, die ook de gelijknamige schoenenketen 'Ziengs' bezit, zou de eerste bieder zijn. De winkels en webshop van de schoenenketen blijven voorlopig gewoon open.

Ondanks het bankroet blijven de filialen van Scapino voorlopig nog gewoon open, net als de webshop.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.