TSN draait salarisverlaging 4.300 werknemers terug

Gepubliceerd op 21 januari 2016 om 22:04

Thuishulporganisatie TSN Thuiszorg draait de salarisverlaging van 4.300 medewerkers terug. De organisatie laat weten alle medewerkers van het onderdeel Hulp bij de Huishouding uit te kunnen betalen.

tsn-draait-salarisverlaging-4300-werknemers-terug-2.jpgDe salarisverlaging was in november vorig jaar verboden door de rechter. Het hoger beroep dat was ingesteld zal niet door gaan. TSN kwam door verschillende bezuinigingen op thuiszorg in de moeilijkheden.

"Wij zijn verheugd dat veel gemeenten gehoor hebben gegeven aan onze oproep om hun facturen versneld te betalen. Zo hebben we voldoende financiële middelen kunnen opbouwen om salarissen te betalen en de eerdere salarisverlaging te corrigeren",  laten de bewindvoerders Jan van der Hel en Jacques Daniels weten.

"Dat doet recht aan de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers, ook in deze onzekere tijden."

Duurzame oplossing

De bewindvoerders zeggen dat ze momenteel in gesprek zijn met verschillende partijen om "een duurzame oplossing" te vinden voor zowel de medewerkers als voor het thuiszorgbedrijf. Terwijl de bewindvoerders bezig zijn met dat proces, staat de continuïteit van het bedrijf voorop.

"Onze focus blijft liggen op behoud van werkgelegenheid van ruim tienduizend mensen en de zorg aan ruim veertigduizend cliënten", stellen Van der Hel en Daniels.

Het desbetreffende onderdeel, Hulp bij de Huishouding, verkeert sinds eind november 2015 in staat van surceance van betaling. De andere onderdelen van TSN Thuiszorg hebben geen uitstel van betaling aangevraagd.

Door: NU.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.