Wereldhave bezorgd over winkelcentra binnensteden

Gepubliceerd op 5 februari 2016 om 22:59

Een reeks faillissementen in de retailsector maakt het noodzakelijk om te investeren in het Nederlandse winkellandschap, maar gemeenten liggen dwars.

 

wereldhave-bezorgd-winkelcentra-binnensteden-2.jpgDat stelt Dirk Anbeek, ceo van vastgoedfonds Wereldhave, in een interview metHet Financieele Dagblad (FD).

"Ik maak me serieus zorgen over de kwaliteit van de Nederlandse binnensteden",  zegt hij in de krant.

Het vastgoedbedrijf heeft winkelcentra in steden, zoals Purmerend, Hoofddorp en Roosendaal. "Wij investeren de komende twee jaar 150 miljoen euro in die centra. Je zou verwachten dat daar de handen voor op elkaar gaan. Dat is bij huurders het geval, maar niet bij overheden", zegt Anbeek in een toelichting bij de jaarcijfers.

Grond

De directeur  hekelt gemeenten die nog steeds grond uitgeven voor nieuwe winkels. "Dat is niet meer van deze tijd. Je moet voor kwaliteit gaan, niet voor kwantiteit." Ook de lange procedures bij gemeenten zijn een doorn in het oog.

"Als je een winkelcentrum wilt moderniseren, heb je vaak een omgevingsvergunning nodig. Dat kan jaren duren. Daar hebben we met de snelheid waarmee het retaillandschap verandert helemaal geen tijd voor. Je moet morgen aan de slag."

 

Bron:: NU.nl/ ANP/ © Foto ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.