Doorstart flink deel V&D-winkels stuk dichterbij gekomen

Gepubliceerd op 11 februari 2016 om 13:26

De curatoren van V&D denken dat een doorstart van een flink deel van de vestigingen een stuk dichterbij is gekomen. De gesprekken met Cool Investments verlopen volgens hen voorspoedig.

doorstart-flink-deel-vd-winkels-stuk-dichterbij-gekomen-1.jpgOp woensdag hebben de partijen gesproken over "een duurzame oplossing voor de huisvesting van de circa 45 warenhuizen die Cool Investments wil doorstarten".

"Er is goede vooruitgang geboekt en er is afgesproken dat binnen drie dagen onvoorwaardelijk overeenstemming moet bestaan over de uitgangspunten voor tenminste 35 locaties."

De financiering hiervoor is volgens Cool Investments bijna rond. "De curatoren zijn blij met de geboekte vooruitgang en zijn hoopvol dat hiermee een succesvolle doorstart van een zeer groot deel van de V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen."

Interesse

Cool Investments, het bedrijf achter de ketens Coolcat, MS Mode, America Today en Sapph bevestigde vorige week interesse te hebben in een deel van de vestigingen.

Cool Investments is van plan de warenhuisactiviteiten door te zetten. Bij een eventuele overname zou een groot deel van de werknemers kans maken op een nieuw dienstverband.

Eigenaar van Cool Investments Roland Kahn zou verder willen gaan met de strategie die V&D vorig jaar al had uitgestippeld. Kahn en de directeur van V&D John van der Ent hebben de plannen woensdag opnieuw met een aantal verhuurders besproken.

De curatoren denken dat een meerderheid van de verhuurders de doorstart steunt. De tijd begint wel te dringen, omdat uitkeringsinstantie UWV het personeel tot begin volgende week doorbetaalt.

HBC

Ondertussen is het Canadese Hudson's Bay Company (HBC) in gesprek met de verhuurders van de V&D-panden. Eerder op donderdag werd op basis van bronnen gemeld dat het bedrijf, ongeacht een doorstart van V&D, zestig winkels wil openen in Nederland. Het gaat dan om winkels van het Belgische Galeria Inno en Saks Fifth Avenue Off 5th.

Het bedrijf heeft eerder gesprekken gevoerd met de curatoren van V&D. Maar uiteindelijk bleef alleen Cool Investments over als gesprekspartner voor een overname van de keten.

De vakbonden zijn daar niet gerust op, omdat HBC alleen interesse heeft in een deel van de panden en niet in het personeel. Ze vrezen dat die vestigingen vanwege verbouwingen minstens een jaar gesloten zullen blijven als het bedrijf een akkoord kan sluiten met de verhuurders.

V&D heeft nu in totaal 62 vestigingen. Er werken zo'n vijfduizend werknemers in de winkels en ruim drieduizend bij de inpandige La Place-restaurants.

Door: http://www.nu.nl/ANP/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.