Blok blijft bij inkomensafhankelijke huurverhoging

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 16:04

Minister Stef Blok (Wonen) laat de inkomensafhankelijke huurverhoging voor mensen in een sociale huurwoning zoals die is.

blok-blijft-bij-inkomensafhankelijke-huurverhoging-4.jpgDat bleek woensdag in een nieuw debat over de kwestie. Hij vindt de verhoging een ''juist instrument'' om mensen die iets meer verdienen ook iets meer te laten betalen en hoopt dat er een aantal dan voor een ander huis kiezen, waardoor er huizen leeg komen voor de doelgroep.

Dat de wet niet duidelijk vermeldde dat de Belastingdienst verplicht is om inkomensgegevens van huurders aan verhuurders te verstrekken, was alleen maar een ''technische onvolkomenheid'', die hij nu ''repareert''.

De SP staat op de achterste benen over de kwestie. Ze vindt dat de gegevens van huurders ''onrechtmatig'' zijn verstrekt. Blok zou met de inkomensafhankelijke huurverhoging over 2016 moeten stoppen en de mensen die zo'n verhoging al hebben betaald, tegemoet moeten komen met een huurverlaging. Blok piekert er niet over.

De ''onvolkomenheid'', waarvan de Raad van State eerder een punt maakte, maakt de ''juistheid van het instrument niet minder'', aldus Blok.

Bron: http://www.nu.nl/ Door: ANP Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.