Scapino neemt shop-in-shops Aktiesport over

Gepubliceerd op 7 maart 2016 om 12:57

Schoenenwinkelketen Scapino heeft de voorraad en inventaris van 128 shop-in-shops van Aktiesport overgenomen.

scapino-neemt-shop-in-shops-aktiesport-4.jpgDe winkels zijn weer ingericht nadat ze vorige week nog werden ontruimd door de voormalige directie van het failliete Aktiesport, zo maakt Scapino bekend. Het gaat om alle shop-in-shops van de sportketen.

De 32 op zichzelf staande winkels van de sportartikelenketen vallen niet onder de overname. Het is voor de shop-in-shops ook niet van belang of de rest van Aktiesport ook wordt doorgestart, laat een persvoorlichter van Scapino weten. 

Scapino, dat zelf eind vorig jaar ook failliet werd verklaard, heeft inmiddels een doorstart gemaakt onder nieuwe eigenaar Ziengs.

Nieuwe winkelformule

De keten gaat verder met 155 van de 160 filialen in Nederland. In het najaar lanceert Scapino een nieuwe winkelformule. "We blijven herkenbaar, maar we willen de formule scherper en aantrekkelijker neerzetten", aldus de persvoorlichter. 

Over de eventuele doorstart van de losse winkels van Aktiesport en zusterbedrijf Perry Sport zou maandag meer bekend moeten worden, zo hebben de curatoren dit weekend laten weten.

Aktiesport had naast de shop-in-shops nog ruim honderddertig losse winkels. Unlimited Sports Group, het failliete moederbedrijf van onder meer Aktiesport, exploiteert in totaal ongeveer 350 winkels en shop-in-shops. Er werken zo'n 2.500 mensen.

http://www.nu.nl/  Door: NU.nl / Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.