Thuiszorgorganisatie TSN failliet

Gepubliceerd op 16 maart 2016 om 16:01

De rechtbank Overijssel heeft TSN Thuiszorg formeel failliet verklaard. De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, met 12.000 medewerkers en meer dan 40.000 cliƫnten, kreeg eind november al uitstel van betaling.

864x486-102.jpg

Afgelopen zaterdag meldde de NOS al dat vandaag het doek definitief zou vallen. Een deel van de klanten en medewerkers zijn de voorbije weken ondergebracht bij andere thuiszorgorganisaties, waaronder Buurtzorg Nederland. 

Volgens de curatoren gaat de dienstverlening van TSN Thuiszorg de komende zes weken gewoon door. De salarissen worden de komende weken betaald door het UWV. Ook worden de gesprekken en onderhandelingen met gemeenten en overnamekandidaten voortgezet. Circa 4500 werknemers hebben inmiddels zicht op een baan en volgens de curator is er goede hoop dat dit er de komende weken meer worden.

Deadline

"Ik volg het op de voet", zegt staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in reactie op het faillissement.  Volgens Van Rijn is er nu een heldere deadline en mag er nergens een gat vallen. "Wethouders zijn wettelijk verplicht om voor alle cliënten de continuïteit van thuishulp goed te regelen en over zes weken moet voor alle TSN cliënten in heel Nederland duidelijk zijn hoe hun thuishulp doorloopt en voor werknemers helderheid of en hoe hun werk doorloopt."

Volgens de brancheorganisatie voor de thuiszorg BTN kenmerkt het faillissement de tragische periode waarin de thuiszorg verkeert. "Het onderstreept het faillissement van het beleid van staatssecretaris van Rijn", aldus TSN bestuurder Hans Buijing. 

BTN was vanaf het begin af aan ook niet blij met de overname van een deel van de thuiszorg door Buurtzorg Nederland en verwijt hen concurrentievervalsing.

TSN kwam in de problemen door bezuinigingen en te lage tarieven van gemeenten en kon de rekeningen niet meer betalen.

Bron: http://nos.nl/ Foto: ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.