Megafusie hotels gaat toch door

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 10:19

De fusie van de hotelketens Marriott en Starwood gaat toch door. Marriott heeft zijn bod om Starwood over te nemen verhoogd en de raad van bestuur van Starwood gaat ermee akkoord.

mediabox-149.jpg

Marriott bood in november 12,2 miljard dollar voor Starwood. Vorige week gooide het Chinese concern Anbang roet in het eten door ruim 14 miljard dollar te bieden. De overname leek daarmee van de tafel te zijn.

Grootste hotelketen

Nu heeft Marriott zijn bod verhoogd naar 13,6 miljard dollar. Starwood vindt dat bod aantrekkelijker dan het Chinese bod, mede doordat Marriott en Starwood al toestemming hadden gekregen van de autoriteiten voor de fusie. Daarnaast had Starwood 400 miljoen dollar boete moeten betalen aan Marriott vanwege het afbreken van de deal van november.

Het nieuwe fusiebedrijf wordt de grootste hotelketen ter wereld. Starwood heeft nu elf merken in bezit, waaronder Sheraton, Le Méredien en Westin. Ook het luxueuze Hotel des Indes in Den Haag hoort bij de keten. Marriott is onder meer bekend van de ketens Ritz-Carlton, Renaissance hotels en natuurlijk Marriott Hotels.

http://www.nos.nl/  Foto: AFP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.