Nog eens tweeduizend banen weg bij Credit Suisse

Gepubliceerd op 23 maart 2016 om 15:16

De Zwitserse bank Credit Suisse gaat nog eens 2.000 banen schrappen om kosten te besparen. Het banenverlies komt bovenop de 6.000 ontslagen die eerder al werden aangekondigd.

nog-eens-tweeduizend-banen-weg-bij-credit-suisse-2.jpgDat werd woensdag gemeld door het financiële concern. Het gaat onder meer om arbeidsplaatsen bij de zakenbankdivisie.

Credit Suisse mikt nu op een besparing van omgerekend bijna 4 miljard euro in 2018, terwijl eerder een doelstelling werd gehanteerd van 3,2 miljard euro. Daarnaast gaat het concern zijn wereldwijde risicogewogen bezittingen, zoals leningen, sterker verminderen.

Groeien in de toekomst

Volgens topman Tidjane Thiam zullen de maatregelen ervoor zorgen dat Credit Suisse winstgevend kan groeien in de toekomst en dat de kapitaalpositie wordt verbeterd. De bank wil zich meer gaan toeleggen op vermogensbeheer.

Credit Suisse leed in het afgelopen kwartaal een miljardenverlies, mede als gevolg van afschrijvingen en juridische kosten. Verder heeft het bedrijf te kampen met uitdagende marktomstandigheden. Volgens de bank is de bonussenpot voor zijn zakenbankiers vorig jaar met 35 procent verkleind.

De beurskoers van Credit Suisse is dit jaar al met 34 procent gedaald.

Door: ANP/ http://www.nu.nl// Foto: Novum

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.