Dijsselbloem wil niet ingrijpen bij ASR om woekerpolissen

Gepubliceerd op 30 maart 2016 om 12:55

Minister Dijsselbloem vindt het 'niet nodig' om in te grijpen bij verzekeraar ASR voor een correcte afwikkeling van het woekerpolisschandaal. Dat zei hij zojuist in het Wekelijkse Gesprek met de Minister van Financiën op RTL Z.

dijsselbloem_1-1.jpg

De Consumentenbond riep dinsdagochtend de minister in een brief op om in te grijpen bij de verzekeraar, die voor 100 procent in handen is van de Staat.

Volgens de bond heeft een kleine groep gedupeerden een veel hogere schikking aangeboden gekregen dan tienduizenden andere gedupeerde klanten van de verzekeraar. Dat zou gebeurd zijn om dat zij wilden doorprocederen voor een betere regeling.

Openheid
Volgens de bond is dat niet eerlijk, maar de minister is daar niet van overtuigd. De minister vermoedt dat er 'bijzondere omstandigheden' zijn voor deze klanten, 'anders treft je geen bijzondere schikking met een aantal individuen.'

Wel vindt Dijsselbloem dat ASR zoveel mogelijk openheid moet gevel over waarom sommige klanten een hogere compensatie krijgen en anderen niet, maar tekent daarbij aan dat ook de 'tegenpartij goedkeuring moet geven voor openbaarheid.'

http://www.rtlnieuws.nl/ editorial Foto: ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.