Moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl voor een miljard naar de beurs’

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 15:49

Het Nederlandse Takeaway.com, moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, werkt aan een beursgang die het bedrijf waardeert op ruim 1 miljard euro.

jitse-groen-thuisbezorgd-beursgang-220x159-1.jpgDat meldde persbureau Bloomberg op gezag van ingewijden rond de zaak.

De beursgang zou dit jaar nog kunnen plaatsvinden als de marktomstandigheden het toelaten. Volgens Bloomberg praat Takeaway.com op dit moment met adviseurs om een beursgang voor te bereiden. Een woordvoerder bevestigt tegenover het persbureau dat er gesproken wordt, maar verder niet op het bericht ingaan.

‘Een boel gedoe’

De onderneming is actief in tien landen, waaronder Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Vietnam. Takeaway.com werd meer dan vijftien jaar geleden opgericht door de Nederlander Jitse Groen.

Vorig jaar haalde Takeaway.com 103 miljoen dollar op bij investeerders, omgerekend zo’n 90 miljoen euro. Daarmee werd meteen een grote slag geslagen: de overname van de Duitse concurrent Lieferando.

Die investeerders willen hun geld een keer terug. Dat kan onder meer door nieuwe investeerders aan te trekken of door Thuisbezorgd naar de beurs te brengen. Groen erkende in februari dat een eventuele beursgang een boel gedoe zou opleveren. “Maar het is ook weleens leuk”, zo oordeelde hij.

http://www.z24.nl/  Foto: Z24

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.