Waterschap bezoekt wanbetaler

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 17:26

Bewoners die onder het Hoogheemraadschap Delfland vallen, kunnen een preventief bezoekje namens het waterschap verwachten als zij de rekening voor waterzuivering niet betalen.

rekeningANP-1.jpgDe Regionale Belasting Groep (RBG) in Delft, die de belastingen int voor het hoogheemraadschap, bezoekt de komende weken 5000 huishoudens die de rekening voor waterzuivering nog niet hebben voldaan, meldt Binnenlands Bestuur.

Inwoners die van een inkomen op of onder bijstandsniveau moeten rondkomen, kregen tot voor kort kwijtschelding van de zuiveringsheffing. Het Hoogheemraadschap Delfland schafte de kwijtschelding af omdat het anders in geldnood dreigde te komen. Zo’n 50.000 huishoudens krijgen dit jaar voor het eerst een rekening voor waterzuivering gepresenteerd.

Met de preventieve bezoeken wil RBG mensen herinneren aan hun betalingsverplichting en kijken of er betalingsregelingen getroffen kunnen worden als dat nodig is. Inwoners die nog niet hebben betaald, hebben al een brief gekregen of zijn gebeld door RBG. Het Hoogheemraadschap Delfland wil hiermee voorkomen dat deze groep voor incassokosten komt te staan.
 
Door: Redactie DFT Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.