’Energierekening gaat met 75 euro omlaag’

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 22:17

AMSTERDAM - Huishoudens met een variabel energiecontract mogen per 1 juli op een forse meevaller rekenen. Prijzenvergelijker Pricewise.nl voorspelt een daling van 75 euro op jaarbasis.

Naamloos-172.pngDat is een veel forsere daling dan in 2015 en begin dit jaar, constateren de marktvorsers. De daling zit ’m vooral in de gasprijs, die naar verwachting met 10 tot 12 procent daalt. De stroomprijs volgt met een daling van 9 tot 11 procent, voorspelt Pricewise.

Door de daling komen de huishoudens met een variabel energiecontract – naar schatting zes op de tien – weer op gelijke hoogte met de huishoudens die hun energieprijzen voor één of drie jaar hebben vastgezet. Sinds begin 2014 waren de variabele contracten duurder.

Pricewise baseert zijn verwachtingen op basis van eigen data en gesprekken met specialisten. De energieprijzen gaan vooral omlaag omdat de steeds beter geïsoleerde huizen in ons land minder stoken, en omdat ons land op piekmomenten goedkope groene stroom uit met name Duitsland kan importeren.

Door Redactie Telegraaf.nl/DFT Foto: Peter Schoonen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.