Onteigende SNS-beleggers verliezen opnieuw

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 22:50

AMSTERDAM - De bezwaren die beleggers hadden tegen de nationalisatie van SNS Reaal zijn voor de zoveelste keer van tafel geveegd.

images-24.jpgHet College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft een rechtszaak die de beleggers tegen toezichthouder De Nederlandsche Bank wilden aanspannen tegengehouden. Het CBb meent dat de effectenhouders, zowel de aandeel- als de obligatiehouders, geen direct belang hebben en daarom geen procedure mogen aanspannen.

De beleggers vinden het onterecht dat zij door te worden onteigend voor de nationalisatie van SNS Reaal moesten opdraaien. Eerder al verklaarde de Raad van State het beleggersprotest ongegrond. Daarop richtte de onvrede van de aandeelhouders zich tegen De Nederlandsche Bank, maar na de Rotterdamse rechtbank wijst nu ook het CBb die protesten van de hand. Tegen de CBb-uitspraak van vandaag is geen beroep mogelijk.

De Stichting Obligatiehouders SNS, die de beleggers vertegenwoordigt, reageert teleurgesteld. Voorzitter Frans Faas wijst er in gesprek met het ANP op dat SNS aanvankelijk ook bezwaar maakte tegen het besluit van DNB. Maar de bank-verzekeraar trok zijn klachten volgens Faas later in, nadat er met de nationalisatie nieuwe bestuurders aan het roer van het concern waren komen te staan.

De procedure over de rol van DNB is overigens niet de belangrijkste zaak voor de voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers van SNS. Er loopt nog een zaak bij de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam over een mogelijke vergoeding voor hun door de Staat onteigende stukken. Over die procedure heeft Faas „goede hoop, maar het kan nog jaren duren voor alles is afgerond”.

Door Redactie Telegraaf.nl/DFT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.