Aandeelhouder LinkedIn verliest 300 miljoen op overname Microsoft

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 22:03

Vermogensbeheerder Vanguard was groot in LinkedIn, maar verliest zoveel op Microsoft-aandelen dat het berooid achterblijft.

Naamloos2-72.png

Voor de Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard zat er een bittere nasmaak aan de overname van LinkedIn door Microsoft. Het bedrijf was een van de grootste aandeelhouders in LinkedIn, maar de koerswinst die het daarmee maakte werd tenietgedaan door het grote verlies dat het bedrijf op Microsoft leed.

Nadat de rook was opgetrokken bleek maandag dat Vanguard onderaan de streep 300 miljoen verlies had geleden na een dag waarin de LinkedIn-aandelen bijna 50 procent meer waard werden, maar Microsoft met 2,5 procent daalde.

Ongemakkelijke spagaat

Beleggingssite MarketWatch schetst de ongemakkelijke spagaat van Vanguard. De vermogensbeheerder bezit 4,4 procent (5,15 miljoen) van de LinkedIn-aandelen en maakte daarop een winst van ruim 315 miljoen dollar.

Maar daar staat tegenover dat Vanguard de grootste aandeelhouder van Microsoft is. De 495 miljoen aandelen (een belang van 6,3 procent) in het techbedrijf leverden een verlies op van bijna 640 miljoen dollar. En toen bleef er na de overname een verlies van ruim 320 miljoen dollar over.

Vanguard is niet de enige die dit overkwam: de 2 grootste LinkedIn-aandeelhouders zitten ook allebei in Microsoft. Maar zij kwamen uiteindelijk wel met winst uit de overname. Capital World Investors (de grootste in LinkedIn) hield 65 miljoen dollar winst over. T. Rowe Price Associates, de op een na grootste aandeelhouder van LinkedIn, deed het het beste en boekte een koerswinst van 236 miljoen dollar na de overname.

Door: finanzen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.