De man die de neergang van Valeant voorspelde, richt pijlen op Facebook

Gepubliceerd op 16 juni 2016 om 16:30

Belegger Andrew Left voorspelde de koersval van farmaceut Valeant en geeft nu een verkoopadvies voor Facebook.

Naamloos-1778.png

Andrew Left staat bekend als een notoire 'short seller'. Mensen die shortposities innemen, speculeren op een koersdaling van het bedrijf in de nabije toekomst (lees hier een uitleg over short gaan). In oktober 2015 ging Left ook short in farmaceut Valeant.

Dat bleek een succesvolle belegging, want Valeant verloor sindsdien meer dan 85 procent aan beurswaarde, een goede zaak voor Lefts shortposities. Van Facebook verwacht Left niet per sé soortgelijke stevige dalingen, maar hij denkt wel dat Facebook een moeilijke tijd tegemoet gaat.

 Verontrustende trends

"Er zijn een paar verontrustende trends die je niet kunt negeren", zei Left tegen definanciële nieuwszender CNBC. "Ten eerste bleek uit een recente studie dat het gebruik van sociale media terugloopt." Daarnaast wijst Left erop dat Facebooks concurrent Snapchat, een app waarmee gebruikers elkaar foto's kunnen sturen die na enkele seconden verdwijnen, steeds populairder wordt.

Left vraagt zich af of Facebook wel in staat is om met nieuwe ideeën te komen om verder te groeien. Hij denkt zelf van niet: "Het is een geweldige tijd om je Facebook-aandeel te kopen", stelt Left.

Door: finanzen.nl/  Fotobron: Flickr, The Crunchies! (CC BY-ND 2.0)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.