Goldman Sachs neemt voormalig EU-topman Barroso in dienst

Gepubliceerd op 10 juli 2016 om 12:50

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft José Manuel Barroso, voormalig voorzitter van de Europese Commissie, in dienst genomen

Naamloos1-94.png

Dit meldt de bank vrijdag.

Barroso wordt bestuursvoorzitter bij Goldman Sachs International, het grootste dochterbedrijf van Goldman, in Londen. Hij wordt ook adviseur voor de bank.

De Portugees, die ook minister-president van zijn land was, leidde de Europese Commisie van 2004 tot 2014.

Tegenover de Financial Times verklaart de voormalig EU-topman dat hij alles er aan gaat doen om de negatieve gevolgen van de Brexit tegen te gaan. ''Ik ken de EU natuurlijk goed en ik ken de Britse omstandigheden'', aldus Barroso. ''Als mijn advies behulpzaam kan zijn, dan ben ik natuurlijk bereid om een bijdrage te leveren.''

Toegang 

Als banken in het financiële hart van Londen hun toegang tot de financiële markten verliezen, zullen veel afdelingen waarschijnlijk moeten verhuizen. "We weten niet zeker wat de uitkomst zal zijn van de onderhandelingen", verklaarde Barroso.

Barroso is van plan om naar Londen te verhuizen. Zijn werkzaamheden bij Goldman Sachs gaan het grootste deel van zijn tijd opnemen, maar hij blijft ook nog werkzaam bij Princeton en de universiteiten van Lissabon en Genève.

Door: NU.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.