KNGF heeft spijt van te hoge beloning directeur

Gepubliceerd op 16 juli 2016 om 13:14

De raad van toezicht van KNGF Geleidehonden trekt zich de kritiek over het salaris van directeur Ellen Greve aan en belooft dat dit "nog deze zomer" weer onder de balkenendenorm wordt gebracht.

Naamloos1-183-68.png

Dat heeft KNGF vrijdagmiddag in een verklaring laten weten op haar website, naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant op vrijdagochtend. 

"De raad van toezicht betreurt het ten zeerste dat KNGF Geleidehonden met deze publicatie negatief in het nieuws komt", valt te lezen op de site. "We trekken ons de kritiek zeer aan en geven toe een verkeerde inschatting te hebben gemaakt om het salaris van de directeur boven de geldende norm te laten uitkomen."

"Hiervoor betuigt de toezichthouder spijt aan alle belanghebbenden van KNGF Geleidehonden. Wij hebben er onbedoeld voor gezorgd dat KNGF Geleidehonden onderwerp van discussie is geworden en daarom hebben wij besloten nog deze zomer het beloningsbeleid aan te passen."

Plafond

Voor goede doelen geldt sinds vorig jaar de WNT-norm van 144.000 euro als maximum salaris. De beloning van Greve kwam uit op 154.000 euro, onder meer door een bonus van 18.500 euro. Die bonus werd verstrekt terwijl het salaris van Greve (131.500 euro) al boven de norm zat die voor KNGF geldt. Dat plafond ligt op 124.000 euro. 

Greve kreeg de bonus onder meer voor het tachtigjarig jubileum van KNGF, en voor het behalen van twee ISO-kwaliteitscertificeringen. Na vragen van de Volkskrant heeft ze de 18.500 euro geschonken aan het medische detectiehondenproject van het KNGF en aan de VU, voor het vroegtijdig opsporen van darmkanker.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranje Fonds en KWF Kankerbestrijding, de drie andere goede doelen die volgens de Volkskrant te hoge beloningen uitdelen aan hun directies, hebben nog niet gereageerd.

Door: NU.nl Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.