Faillissement voor winkelketen MS Mode

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 om 08:34

De curatoren van kledingketen MS Mode gaan faillissement aanvragen voor het bedrijf. De huidige situatie waarin de Rabobank de omzet naar zich toetrekt was niet meer houdbaar.

Naamloos-2317.pngDat bevestigen de curatoren aan NU.nl. Voor het personeel wordt ontslag aangevraagd. Er werken 660 medewerkers bij MS Mode in Nederland. Het concern heeft in totaal 130 filialen. 

Curator Frits Kemp legt uit dat de schulden bij de keten toenamen doordat MS Mode wel kosten moest maken om de winkels open te houden, maar dat de Rabobank de omzet incasseerde op basis van een overeenkomst die voor surseance was gemaakt.

Dagelijks draait de keten nu een gemiddelde opbrengst van 240.000 euro, maar daarover moet al sowieso 40.000 euro btw worden afgedragen. Verder worden er allerlei kosten gemaakt om de verkoop gaande te houden waarvoor MS Mode de rekening krijgt gepresenteerd, maar geen enkele vergoeding voor terugziet.

Schulden 

Hierdoor nemen de schulden van het bedrijf toe. Een onhoudbare situatie, volgens de curator. "Wij kunnen niet toestaan dat er iets verkocht wordt zonder dat er betaald wordt."

Kemp benadrukt al een week te onderhandelen met de bank, maar niks op te schieten. "De Rabobank biedt een schijntje van wat normaal is. Iets wat volstrekt onacceptabel is."

Kemp zegt sterk te overwegen deze donderdag de winkels te gaan sluiten als er niet snel een overeenkomst wordt gesloten. Maar de kansen op een doorstart worden er niet beter op als de deuren van de winkels dichtgaan. "Dat is het dilemma waarvoor we staan."

Biedingsproces

Voordat er uitstel van betaling werd aangevraagd was er al een biedingsproces gestart. Kemp vertelt dat er toen een dozijn geïnteresseerden waren. "Die interesse was niet zodanig dat men al meteen zaken wilde doen."

Het modebedrijf kreeg op vrijdag 5 augustus uitstel van betaling van de rechtbank Amsterdam. Dit betrof de holding en werkmaatschappij in Nederland. 

De collectie van de keten wordt in Nederland gemaakt en het hoofdkantoor staat in Diemen. Het bedrijf heeft ook vestigingen en webwinkels in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. 

Door: NU.nl Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.