Gerrit Zalm stopt eerder dan verwacht bij ABN Amro

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 10:05

Gerrit Zalm stopt eerder dan verwacht bij ABN Amro. Volgend jaar stopt de voormalig minister met het voorzitterschap van de raad van bestuur van de bank. De termijn van Zalm liep nog tot mei 2018.

Naamloos2-422.pngPrecieze mededelingen over de opvolging en de datum van vertrek worden in een later stadium door de raad van commissarissen gedaan, zo meldt ABN Amro dinsdag. 

"Na splitsing, fusie en beursgang heeft hij ervoor gekozen plaats te maken voor een nieuwe bestuursvoorzitter, die voor een langere periode leiding kan geven aan de bank. De raad van commissarissen respecteert dit besluit", aldus de bank. 

Het proces voor een opvolger van Zalm is al begonnen. Zalm werkt sinds 2009 bij de bank, toen ABN Amro nog volledig in handen van de staat was. Zalm leidde onder meer de integratie van de genationaliseerde onderdelen van Fortis en ABN Amro en de beursgang van de nieuwe bank. 

Afgelopen maandag meldde ABN Amro dat er de komende vier jaar 1.375 banen geschrapt moeten worden. 

Het Financieele Dagblad wist het nieuws deze zomer al te melden, maar ABN wilde toen niets bevestigen. Chris Vogelzang, directeur consumenten, zou toen de meeste kans maken om Zalm op te volgen. Ook Joop Wijn van de zakelijke tak van ABN zou toen hoog staan op het lijstje.

Door de Redactie  NU/ANP: Foto ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.