Unilever Vlaardingen gaat dicht, personeel wordt herplaatst

Gepubliceerd op 6 oktober 2016 om 14:17

Unilever sluit zijn vestiging in Vlaardingen. Daar werken nu zo'n 750 mensen die vooral bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten.

Naamloos2-718.png

Het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern verwacht dat de werknemers bij andere vestigingen van Unilever aan de slag kunnen.

Wageningen

Ruim driehonderd functies uit Vlaardingen gaan over naar een nieuw innovatiecentrum voor voeding in Wageningen. Nu wordt er op verschillende plekken in de wereld gewerkt aan nieuwe voedingsmiddelen voor Unilever. Het bedrijf heeft besloten dit samen te brengen in een afdeling in Wageningen, omdat daar al verschillende kennisinstituten op het gebied van voeding gevestigd zijn. In het nieuwe centrum zullen 550 mensen aan het werk kunnen.

Verder gaan tweehonderd medewerkers uit Vlaardingen die zich bezig houden met margarine over naar Rotterdam, waar de margarinefabriek van Unilever staat. 

VK

De afdelingen voor de ontwikkeling van huishoudelijke en verzorgingsproducten worden samengebracht in het Verenigd Koninkrijk. De werknemers uit Vlaardingen mogen mee verhuizen, maar Unilever denkt dat ze herplaatst kunnen worden in Wageningen. Omdat er ook 200 banen uit het Duitse Heilbronn en 45 banen uit Engeland worden overgeheveld naar het nieuwe instituut in Wageningen.

Het komende halfjaar gaat Unilever in gesprek met de bonden. Vakbond De Unie wil met de medewerkers praten om na te gaan of overplaatsing naar Rotterdam of Wageningen  praktisch mogelijk is.

In 2019 zou de vestiging in Vlaardingen gesloten moeten zijn.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.