Ryanair verlaagt winstverwachting vanwege koers Britse pond

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 11:33

Ryanair heeft de winstprognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. De luchtvaartmaatschappij geeft aan last te hebben van de lage koers van het Britse pond, waardoor vluchten minder opleveren.

danone-9.jpgDe Ierse budgetvliegmaatschappij rekent nu op een winstgroei in 2017 van 7 procent tegen een eerdere verwachting van 12 procent. Daarmee zou het resultaat uitkomen op 1,3 miljard tot 1,35 miljard euro. Tot nu toe werd uitgegaan van 1,375 miljard tot 1,425 miljard euro.

De waarde van de Britse munteenheid is sinds het referendum over de Brexit eind juni met 18 procent gedaald. De gemiddelde opbrengsten van vluchten van Ryanair dalen daardoor in de tweede helft van het jaar met 13 tot 15 procent, en ook dat is meer dan gedacht.

Ryanair-topman Michael O'Leary sprak zich in aanloop naar het referendum al uit over de risico's van een Brexit, maar voorzag niet dat de opbrengsten uit vluchten zo hard zouden dalen. Hij wijst er in een toelichting op dat de bijgestelde verwachtingen zijn samengesteld op basis van de huidige koers en dat die nog verder kan dalen.

Door de Redactie  NU/ANP: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.