Simpeler stelsel nodig’

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 13:39

Wel of niet korten op de pensioenen, op latere leeftijd AOW, langer doorwerken: veel Nederlanders hebben geen idee meer hoe het er met hun pensioen voorstaat.

download-8low1-143.pngStaatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil een eenvoudiger stelsel en dat iedere Nederlander pensioen opbouwt.

De staatssecretaris graag zien dat alle Nederlanders een aanvullend pensioen hebben bovenop hun AOW, met daarbij verplichtstelling om het pensioen te regelen. Die verplichtstelling zou ook moeten gelden voor zzp’ers die nu niets opbouwen.

Zij komen anders in een raar pakket terecht, aldus Klijnsma. „En wie geen pensioen opbouwt, zal op latere leeftijd een groter beroep moeten doen op de algemene voorzieningen. Dat is iets wat we ons nu al wel moeten realiseren. Bovendien dragen werknemers in vaste dienst ook hun steentje bij aan hun eigen pensioen”, legt Klijnsma uit.

De pensioenopbouw is volgens haar vaak onoverzichtelijk omdat mensen anno 2016 vaker van baan wisselen dan vroeger. Daaarom moet het stelsel simpeler.

Pensioen3daagse

DFTGeld.nl staat volgende week drie dagen lang - van dinsdag 3 november tot en met donderdag 5 november - in het teken van het pensioen. Tijdens deze Pensioen3daagse, die in samenwerking met Wijzer in geldzaken wordt gehouden, beantwoorden experts allerlei vragen over het pensioen. Maakt u zich zorgen over uw pensioen? Wilt u weten hoe het precies zit met de AOW-leeftijd? Of het partnerpensioen? Mail dan uw vraag - graag kort en bondig - naar

pensioen3daagse@dft.nl

Door de Redactie Telegraaf: /DFT Foto: Matty van Wijnbergen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.