Conflicten infraprojecten molensteen om hals Heijmans

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 12:53

Bouwbedrijf Heijmans zit ondanks de aantrekkende woningmarkt in de problemen. De onzekerheid over de financiƫle situatie is zo groot, dat er gesprekken gevoerd worden met financiers van het bedrijf.

Naamloos-4009.png

Het bouwbedrijf uit Rosmalen is in meerdere conflicten verwikkeld met opdrachtgevers. De problemen doen zich vooral voor bij de projecten Energiefabriek Tilburg en de N23 Westfrisiaweg.

Wie draait op voor de kosten?

Bij dat laatste project is het conflict zo hoog opgelopen dat het bedrijf delen van de werkzaamheden pas hervat, als er een akkoord is over wie er opdraait voor extra kosten. Die zijn volgens het bouwbedrijf ontstaan omdat de toestand van de grond anders was dan verwacht. 

Bij deze twee projecten is de kans op verliezen dermate groot, dat de bouwer het zekere voor het onzekere neemt en met haar geldschieters om tafel gaat. Op dit moment kan het bedrijf haar afspraken nog wel nakomen, maar als de conflicten niet opgelost worden kan dat er toe leiden dat het bedrijf in gebreke blijft, schrijft het in een tussentijds handelsbericht

Door de Redactie  RTLZ:  Foo: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.