Aegon profiteert van sparende Amerikaan

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 14:55

Stijgende koersen op de aandelenmarkten waren de afgelopen drie maanden goed voor een stevige groei van de winst van verzekeraar Aegon.

Naamloos2-1110.png

Ook de stevige kostenbesparingen in de organisatie droeg bij aan de winst, meldt Aegon bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

De groei werd wel geremd door een tegenvaller op de markt voor Amerikaanse levensverzekeringen. Er gingen meer Amerikaanse klanten met een levensverzekering dood dan was ingeschat. Daardoor moest Aegon meer uitkeren dan was voorzien. 

De winst van de afgelopen drie maanden kwam uit op 358 miljoen euro.

Beleggers reageren enthousiast op de beter dan verwachte resultaten. Op de positief gestemde beurs spuit het aandeel Aegon omhoog en noteert ruim 10 procent hoger. De AEX wint meer dan een procent op 459 punten.

Pensioenen

Amerikaanse klanten waren ook goed voor een flink deel van de groei in premie-stortingen in pensioenplannen en vermogensbeheer. In de afgelopen drie maanden kwam er 25 miljard euro meer binnen bij Aegon in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. Een groei van 19 procent. Amerika is een belangrijke markt voor de verzekeraar. 

Het bedrijf verkocht minder schade- en aanvullende ziektekostenverzekeringen. 

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.