Klopp: 'De finale is nu wel erg dichtbij'

Gepubliceerd op 28 april 2016 om 09:24

Toen Jürgen Klopp in oktober bij Liverpool aantrad, durfde hij er niet van te dromen dat hij zijn eerste seizoen zou afsluiten met een hoofdprijs. 'Maar de Europa League-finale komt nu wel erg dichtbij.'

cid211138_klopp_580x310-1.jpg

In de halve finale speelt Liverpool tegen Villarreal. Donderdagavond wacht het uitduel met de Spanjaarden. 'Villarreal is een behoorlijk sterke ploeg, die niet voor niets vierde staat in de Primera División. Ze beleven een prachtig seizoen, helemaal als je bedenkt dat ze uit een kleine stad komen. Er moeten bij die club dus wel slimme mensen werken', aldus Klopp.

'We staan in de halve finale. Basel is nu niet ver meer weg', flirtte Klopp met het bereiken van de finale door de speelstad te noemen. De manager noemde aanvallers Roberto Soldado en Cédric Bakambu als gevaarlijkste spelers aan Villarreal-zijde. 'We moeten zorgen dat zij zo min mogelijk aan de bal komen. Het is dus zaak de passes naar hen af te stoppen.' Klopp kan tegen Villarreal weer beschikken over Christian Benteke, die hersteld is van een knieblessure. Divock Origi, Danny Ings, Jordan Henderson en Emre Can zijn de absenten.

Marcelino
Villarreal-trainer Marcelino noemde Liverpool de favoriet. 'Dat moet je concluderen als je de grootte van die club, de historie en het uitschakelen van Borussia Dortmund in ogenschouw neemt. Aan de andere kant vind ik niet dat wij een mindere ploeg hebben. Wij gaan er alles aan doen om een legendarische club naar huis te sturen.'

'We krijgen de kans om geschiedenis te schrijven. In de vorige rondes van het toernooi voelde ik meer druk dan ik nu voel. Het is een voorrecht om in de halve finale te spelen', vervolgde Marcelino, die Mateo Musacchio en Jaume Costa weer tot zijn beschikking heeft na blessures. Leo Baptistão moet echter verstek laten gaan.

Door:  VI.nl / Foto:  VI