Bier en melk leiden tot succesvolle bierkaas

Gepubliceerd op 19 mei 2016 om 00:23

Bierhistorie Delft heeft samen met Westhoek Kaas uit Mijnsheerenland een bierkaas geproduceerd. Die werd maandag bij een proeverij met succes ontvangen.

Naamloos-627.png,,Ik miste de kaas bij de mosterd'', vertelt Aad van der Hoeven, eigenaar van Bierhistorie Delft, die ook biermosterd verkoopt. ,,Ik ben toen gaan rondkijken voor een kaasmakerij en kwam toen bij Westhoek Kaas uit. We hadden een echte klik en we zaten vol goeie ideeën. Uiteindelijk is het een jong belegen kaas geworden.''

De kaas is gemaakt van rauwe koemelk en het Delfts Luyks bier waarin jeneverbessen zijn verwerkt. ,,We hebben samen heel veel dingen uitgeprobeerd, maar uit Luys bier kwam de beste smaak voor de bierkaas. Het heeft een echte biersmaak.'' En voor degene die het zich afvraagt: naast de smaak behoudt de kaas ook het alcoholpercentage.

Proeverij
Afgelopen weekend werd de kaas voor het eerst verkocht op een foodfestival. ,,We hebben mensen kennis laten maken met onze kaas en die waren heel erg enthousiast. Sterker nog, we waren meteen bijna door onze eerste lading heen.''

Over zo'n 5 weken is de kaas beschikbaar voor retail en horeca. ,,We gaan langs bij kaaszaken die we onze kaas laten proeven. Nu richten we ons ook op horecagelegenheden die de kaas zouden kunnen verkopen bij een borrelplateau.''

Door redactie AD: Graziella Gioia Foto: Nico Schouten & Bierhistorie Delft

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.