Jongetje bevrijd uit plasticcontainer in Heemstede

Gepubliceerd op 29 mei 2016 om 10:26

HEEMSTEDE - De brandweer in Heemstede heeft zaterdag een jongetje uit een benarde positie bevrijd. Het slachtoffertje zat vast in een plasticcontainer.

Rond kwart voor vijf was een jongetje in de winkelstraat bij een ondergrondse afvalcontainer aan het spelen. Op een gegeven moment was het jongetje in de afvalcontainer geklommen en naar beneden gevallen. Tot overmaat van ramp betrof dit een afvalcontainer met een persmechanisme en was het persmechanisme in werking getreden.

Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Van buitenaf waren de geluiden hoorbaar dat het afval werd samengeperst.

De brandweer heeft bij aankomst direct een naastgelegen elektriciteitskastje opengebroken om het persen te laten stoppen. Gelukkig was de brandweer hier net op tijd mee en zat het jongetje nu alleen nog maar klem in de afvalcontainer.

Met hydraulisch gereedschap zijn de brandweerlieden aan de slag gegaan om de afvalcontainer open te breken. Na enige tijd kon het jongetje uit zijn benarde positie bevrijdt worden.

Het jongetje is door ambulancebroeders in de ambulance uitvoerig nagekeken. Het incident liep uiteindelijk met een sisser af: na de controle in de ambulance kon het jongetje met zijn ouders mee naar huis.

De traumahelikopter was uit voorzorg al in de buurt geland, maar het Mobiel Medisch Team hoefde niet in actie te komen.

De politie is bij de afvalcontainer gebleven tot de gemeente de afvalbak goed heeft afgesloten.

Door: Redactie Haalems Dagblad Foto: H.D.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.