Amsterdamse taaldocenten: hervat taallessen in opvang

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 09:51

Drie Amsterdamse taaldocenten roepen in een ingezonden brief in Het Parool de gemeenteraad op om taallessen voor vluchtelingen in opvanglocaties terug te geven aan vrijwilligers.

Naamloos-1183.png

De vrijwilligers, het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC), gaven tot deze maand lessen aan vluchtelingen, maar inmiddels heeft het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) dat overgenomen en volgens het ABC niet met veel succes.

,,Het COA vond de lessen van het ABC prachtig, professioneel, beter kon je het eigenlijk niet treffen. Alleen de onkosten, die tot dan toe door de gemeente betaald waren, konden niet vergoed worden. Begin mei liet het COA weten de taallessen toch zelf te gaan organiseren. Wij konden vertrekken'', schrijf het drietal in Het Parool.

Nauwelijks nog taallessen
Het heeft er volgens de taaldocenten toe geleid dat het in de praktijk nauwelijks nog tot taallessen komt voor vluchtelingen. Tot 1 april had de gemeente het beheer van de opvanglocaties, maar inmiddels is die taak overgedragen aan het COA.

In de brief roept het ABC de gemeente op om druk uit te oefenen op het COA. ,,Wij vinden het vreselijk dat tientallen mensen op hun les zitten te wachten. Hoe lang zullen ze dat moeten doen? Vandaar onze oproep: gemeenteraad, neem je verantwoordelijkheid en zet het COA onder druk om de lessen per direct te hervatten!''

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.