Nog geen aanpak geluid Randstadrail Pijnacker

Gepubliceerd op 14 juni 2016 om 22:19

De geluidsoverlast van de Randstadrail in Pijnacker wordt voorlopig niet aangepakt. Dat bleek dinsdagavond op een informatiebijeenkomst van de gemeente en de metropoolregio. Omwonenden blijven 'bezorgd'.

Naamloos-1705.png

Een woordvoerder van de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH) stelde dat na twee jaar meten is vastgesteld dat het lawaai de wettelijke normen niet overschrijdt. Bovendien zou het vaker slijpen van de rails, waarop door de bewoners wordt aangedrongen, niet leiden tot minder geluid. Ter hoogte van Leidschendam, waar het railverkeer nog drukker is, helpt dat wel, maar in Pijnacker niet. Een en ander wil zeggen dat de MRDH geen maatregelen zal nemen.

Erik de Goede zei na afloop van de bijeenkomst namens de omwonenden dat 'de zorgen niet zijn weggenomen'. ,,Randstadrail is een succes, dus de kans is groot dat er in de toekomst nog meer metrotreinen worden ingezet, mogelijk ook 's nachts. Als dát gebeurt, ontstaat er toch een nieuwe situatie. Wij houden de vinger aan de pols.'' Ook de gemeente, MRDH, RET en HTM zullen dat doen.

Volgens De Goede kán het zo zijn dat Randstadrail strikt genomen binnen de geluidsnormen blijft. Er blijft volgens hem wel een 'morele plicht' voor alle betrokkenen om te streven naar minder lawaai. ,,Er is in 2003 beloofd dat er niet meer geluid zou komen dan wat de oude Hofpleinlijn produceerde. Daar zitten we toch al iets boven, bleek uit eerdere metingen. Dit verhaal wordt vervolgd, wat ons betreft.''

Bezinken
De avond, die door zo'n 25 bewoners werd bezocht, verliep rustig. De Goede stelt vast dat de bewoners op zichzelf tevreden zijn over de informatie die is verstrekt. ,,We hebben er even op moeten wachten, maar nu hebben we zo veel te horen gekregen, dat het nog even moet bezinken.''

Door:  ad.nl/delft/ Foto: Jan Leeuwenstein

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.