Poliklinieken JBZ dicht voor invoering elektronisch patiëntendossier

Gepubliceerd op 21 juni 2016 om 15:23

DEN BOSCH - De poliklinieken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn donderdag 23 juni tot vrijdag 24 juni 13.00 uur gesloten vanwege de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Voor spoedgevallen is het ziekenhuis gewoon open.

Naamloos2-108.png

Naast de polikliniek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn ook de buitenpoliklinieken gesloten. De prikposten zijn wel open. Ook kunnen patiënten voor bloedafname terecht op alle locaties van het JBZ.

Patiënten kunnen hun straks via internet inloggen op het eigen dossier via MijnJBZ en bijvoorbeeld afspraken, artsenbrieven en uitslagen bekijken. In 2014 werd al begonnen met het inscannen van 700.000 papieren patiëntendossiers door het bedrijf Data Space

EPD
Het elektronisch patiëntendossier wordt geleverd door softwarebedrijf ChipSoft. Het is één geïntegreerd systeem dat alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg ondersteunt en stroomlijnt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, tot medicatie. Elke bevoegde zorgverlener beschikt namelijk op elk moment over de juiste informatie.

Eerder werkte het JBZ samen met het Portugese softwarebedrijf Alert aan het EPD. Dat mislukte en samen met onder meer het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg diende het Jeroen Bosch Ziekenhuis een schadeclaim in. Alert diende op zijn beurt een tegenclaim in.

Door: .ad.nl/den-bosch/ Foto: Marc Bolsius

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.