Brabant vraagt 'Den Haag' om extra aandacht voor Q-koorts

Gepubliceerd op 21 juni 2016 om 17:21

DEN BOSCH - Opnieuw gaat er vanuit Brabant, dit keer vanuit de politiek, een vraag om extra aandacht voor Q-koorts naar kabinet en Tweede Kamer. Aanleiding is de recente constatering dat de ziekte niet 26 maar 74 levens heeft geëist.

Naamloos2-115.png

Het gestegen dodental komt door chronische Q-koorts. Aangenomen wordt dat nog veel mensen deze ziekte hebben zonder dat ze het weten.

De PvdA in Brabant wil daarom dat er een onderzoek komt onder risicogroepen, bijvoorbeeld mensen die ten tijde van de Q-koortscrisis (2007-2010) in de omgeving vaneen besmet geitenbedrijf woonden. Vrijdag komt in de Provinciale Staten een motie aan de orde waarin kabinet en Tweede Kamer worden opgeroepen om zo'n onderzoek te starten.

Brede steun
​Ook wordt gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar de manier waarop de overheid is omgegaan met de hulpverlening aan Q-koortsslachtoffers. Volgens Antoinette Knoet (PvdA) krijgt de motie vrijwel zeker steun van de Brabantse coalitiepartners VVD, SP en D66, en ook van CDA, GroenLinks, 50Plus en Partij voor de Dieren: "Ik ben heel erg blij met die brede steun, ik denk dat het daardoor in Den Haag beter ontvangen zal worden."

Door: .ad.nl/den-bosch/ Foto: AD

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.