Aantal taxi's daalt van 550 naar 350

Gepubliceerd op 18 juli 2016 om 21:34

Het aanbod op de taximarkt is volgens het college van B&W flink gedaald. Op dit moment rijden er nog 350 taxi’s in Utrecht.

Naamloos-2115.png

Een aantal jaren geleden waren dat er nog 550. Het aantal chauffeurs in Utrecht blijft volgens het college wel stabiel.

Op 1 juli 2015 is de nieuwe taxiverordening van kracht geworden met als doel de kwaliteit in de taxisector te handhaven en verbeteren. Sindsdien mag een taxichauffeur bijvoorbeeld niet meer actief op straat klanten werven. 

De klant kiest zelf met welke taxi hij zich wenst te vervoeren. Ook mag een taxichauffeur in principe sinds juli vorig jaar geen ritten meer weigeren.

Naleving

Stichting TaxiKeur Utrecht ziet namens de gemeente toe op de naleving van de taxiverordening. Zo posten er mensen van de STKU bij taxistandplaatsen en worden er zogenaamde mystery guests ingezet om te controleren of chauffeurs zich aan de regelgeving houden.

Het college heeft na nieuwe gesprekken met de STKU besloten een aantal zaken te verbeteren. De gemeente belooft na de gesprekken onder andere taxichauffeurs beter te informeren over het beleid en actiever toe te zien op het foutparkeren van taxi’s. Daarnaast moet de STKU transparanter over de eigen financiën zijn.

Protestactie

Vorige week voerden boze taxichauffeurs nog een protestactie uit bij Centraal Station. De chauffeurs blokkeerden het busverkeer.

Ze vinden dat de taxi’s op dit moment veel te onzichtbaar zijn op het nieuwe busstation. De gemeente heeft inmiddels toegezegd de zichtbaarheid te verbeteren.

Door: DUIC.nl Foto: Flex Taxi Utrecht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.