Bavaria City Racing keert wellicht terug in Rotterdam

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 om 13:06

De Bavaria City Racing keert wellicht terug in Rotterdam. De Brabantse biermultinational heeft plannen zijn naam opnieuw te verbinden aan het racespektakel.

864x486-220.jpg

Robert Heilbron, de grote man achter het familiefestijn, bevestigt tegenover het AD dat er 'diverse gesprekken' zijn geweest met Bavaria.

Marketingdame Lieke Duijmelings van de brouwerij liet zich eerder deze week in een interview met vakblad Adformatie in ongeveer dezelfde bewoordingen uit. ,,Het was een opvallend evenement voor iedereen. Formule 1 was voor de happy few, Bavaria bracht het naar het grote publiek. Dat is een essentie die bij ons past.'' De elfde editie van Rotterdam Racing, die voor eind deze maand gepland stond, gaat dit jaar niet door vanwege het gebrek aan sponsoren.

Monaco aan de Maas
Rotterdam Racing werd voor het eerst gehouden in 2005, toen nog onder de naam Monaco aan de Maas. Het jaar daarop stapte de Brabantse biergigant Bavaria aan boord als sponsor. Grote namen uit de autosport zoals Jos Verstappen, Max Verstappen, Fernando Alonso en David Coulthard sjeesden in hun bolides door Rotterdam. Na het afhaken van Bavaria verbond Renault- en Nissan-dealer VKV zijn naam aan het evenement. Hoewel de laatste twee edities nog rond de 500.000 toeschouwers trokken, staakte het bedrijf de sponsoring.

Door Redactie AD Regio Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.