Beter jaar voor Zoetermeerse horeca dankzij slechter weer

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 09:14

Horeca-eigenaren draaien naar eigen zeggen een beter seizoen dan vorig jaar. Het wisselvallige weer en vele nieuwe hebben deze zomer extra bezoekers naar het Stadshart en de Dorpsstraat gelokt.

Naamloos-2507.png

Op een warme dag als gisteren is het Stadhuisplein, volgens Clooney-eigenaar René Bogaart, bijna volledig bezet, maar ook als het weer minder goed is, vertoeven bezoekers volgens hem nog graag onder de grote parasols. ,,Ik weet nog dat er drie jaar geleden bijna niemand op het Stadhuisplein zat. Het gaat echt heel goed, we hebben het zelfs veel drukker dan vorig jaar. Ik ben zeer tevreden", vertelt Bogaart.
Bruisender

Bruisender
Bogaart verwacht dat het spoedig nog bruisender wordt, omdat er een aantal nieuwe restaurants bijkomt. ,,Binnenkort opent hier ook het restaurant 1892 Eten & Drinken en we openen zelf tegenover Clooney de nieuwe zaak Pavarotti van zo'n zeshonderd vierkante meter groot. Naast een wijnbar, bieden we hier straks pasta en pizza aan voor een kleine prijs. Er komen  steeds meer ondernemingen bij, maar nu is het ook al echt een horecaplein geworden."

Eigenaar van brasserie Napoleon, Jacko Schouten, denkt dat het wisselvallige weer meer bezoekers naar het Stadshart trekt. ,,Eigenlijk geldt voor de horeca ook het spreekwoord dat vaak wordt gebruikt door marktkooplui; 'vrouw bloot, handel dood'. Als het heet is, gaan mensen liever naar het water. Is het wat minder, dan willen ze eerder winkelen. Dan blijven ze vanzelf hangen en komen lunchen." In vergelijking met vorig jaar, heeft hij het nu ook een stuk drukker.

Vlag
De Dorpsstraat profiteert niet alleen van de tegenvallende zomer, ook nieuwe gelegenheden trekken mensen. ,,In totaal zijn er zeven nieuwe eigenaren bijgekomen in een jaar tijd'', zegt Lon Oosterbroek, voorzitter van de winkeliersvereniging. ,,Ik denk zeker dat dit heeft bijgedragen aan de bezoekcijfers. Ik wil niet direct de vlag uithangen, maar ik merk dat er meer bezoekers zijn dan vorig jaar in hetzelfde seizoen. Het is behoorlijk druk op de terrassen bij mooi weer en er staan zelfs rijen bij de ijssalons."

Alle eigenaren, hebben volgens hem een impuls gegeven aan de kwaliteit. ,,Dat is natuurlijk ook belangrijk. Daardoor komen mensen speciaal voor een bepaalde zaak."

Door redactie AD Regionieuws Foto: Dammis de Geus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.