Veghelse kliklijn over afval van buurman was 'foutje'

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 11:47

Inwoners van Veghel kunnen toch niet anoniem bij de gemeente klikken als hun buurman te vroeg zijn plastic afval buitenzet.

Naamloos-2849.png

Een bericht met die strekking van eerder vandaag was volgens de gemeente een 'foutje'.

"Het was een concept-idee", zegt een woordvoerder van de gemeente tegenOmroep Brabant. "Een overijverige collega heeft toen een persbericht geschreven." 

Volgens de gemeente is nog helemaal niet besloten dat er een kliklijn komt. "Er worden zoveel ideeën besproken. Dit was een van de ideeën die over tafel gingen." Dat er op het bericht veel kritiek kwam, speelt volgens de gemeente geen rol bij het rectificeren. "Het was gewoon een fout."

Vandaag schreef de gemeente op Facebook iets te willen doen tegen mensen die te vroeg hun zakken met plastic afval buitenzetten. Volgens de gemeente veroorzaakt het veel overlast, maar is het probleem lastig aan te pakken omdat vaak niet duidelijk is wie de eigenaar van de zak is. Inwoners werden daarom opgeroepen de gemeente te bellen bij het zien van een overtreding van de regels. "Meld de naam en het adres van deze persoon dan anoniem", stond er op de Facebookpagina van de gemeente.

Door: Redactie NOS: Foto: GEMEENTE VEGHEL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.