Marine onderschept twee ton cocaïne in Caribisch gebied

Gepubliceerd op 20 september 2016 om 15:38

Een Nederlands marineschip heeft in het Caribisch gebied 2000 kilo cocaïne onderschept. Dat meldde commandant zeestrijdkrachten Rob Verkerk vanochtend via Twitter. Vijf verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Naamloos2-629.pngEen Amerikaans patrouillevliegtuig spotte de vissersboot gisteren en seinde het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Groningen in, aldus het ministerie van Defensie. Een Amerikaans team dat zich aan boord bevond van het marineschip ging aan boord van de verdachte boot en keerde die binnenstebuiten. Na ongeveer tien uur zoeken vonden ze de drugs.

Het zoeken werd bemoeilijkt door uitval van de motor van de vissersboot. Die maakte daardoor water en zonk uiteindelijk. De vijf opvarenden zijn aangehouden. De drugs zouden een straatwaarde hebben van 100 tot 140 miljoen euro. 

Zeebodem
Het marineschip onderschepte in juni ook al een lading van 400 kilo cocaïne in de wateren rond Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Begin september verstoorde het schip een drugstransport waarbij 300 kilo cocaïne naar de zeebodem verdween.

De laatste keer dat de marine in het Caribisch gebied meer dan 1000 kilo drugs onderschepte was in oktober 2013. Toen werd 1450 kilo cocaïne gevonden die onderweg was naar de Dominicaanse Republiek.

Door de Redactie AD: Foto: Kon. Marine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.