Moeder doodgereden peuter Nassim (3) in tranen in rechtszaal

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 14:52

De 18-jarige man die afgelopen Koningsdag in Breda de peuter Nassim doodreed, hoort vandaag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. De Bredanaar wordt verdacht van doodslag. Verslaggever Pieter van Klinken is live bij de rechtszaak.

Naamloos2-822.png

Minstens zeven familieleden van Nassim waren bij de rechtszaak aanwezig, waaronder de moeder van de peuter. Namens haar las een medewerker van Slachtofferhulp een verklaring voor. Hierin schreef zij dat de levens van de gezinsleden verwoest zijn door de aanrijding en dat het haar woest maakt dat ze geen berouw ziet bij A.

Moeder Nassim: ,,Zodra een kind geboren wordt, ontstaan twee nieuwe mensen: een kind en zijn moeder. Sterft het kind, dan sterft de moeder ook. Ik ben dood van binnen en vraag me af of het ooit goed komt. Waarom heb je niet afgeremd, je hebt hem tientallen meters meegesleurd. Waarom?"

Fout
Verdachte Elias A. bekende eerder tijdens de ondervraging van de rechter dat de fatale aanrijding zijn schuld was. ,,Ja, ik ben fout geweest. Ik heb doorgereden en te hard gereden," zei de 18-jarige verdachte.

Volgens zijn psycholoog is A. echter 'licht zwakzinnig' en heeft hij een IQ van onder de 70. Hierdoor heeft hij moeite met het inschatten van gevaar en risico's. Ook loopt hij op sociaal gebied achter op zijn leeftijdsgenoten en lijdt hij aan symptomen van een posttraumatische stressstoornis. De kans dat A. nogmaals de fout ingaat is daarom hoog, aldus de psycholoog.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.