Drie verzorgingshuizen vrij van extra toezicht

Gepubliceerd op 1 november 2016 om 16:50

De woon-zorgcenta Amerhorst en Agnietenhove in Amersfoort en verzorgingshuis Klaverweide in Barneveld staan niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ). Daarmee staat in deze regio alleen nog Beweging 3.0 op de lijst van staatssecretaris Van Rijn.

Naamloos2-858.png

Amerhorst, Agnietenhove en Klaverweide zijn verheugd dat ze niet langer onder extra toezicht staan van de inspectie. De instellingen hebben de afgelopen maanden bewezen de tekortkomingen ten goede te keren, zo heeft de inspectie bij controlebezoeken geconstateerd.

Staatssecretaris van Rijn maakte gisteren de nieuwe lijst openbaar met zorginstellingen die nog steeds onder toezicht staan van de inspectie. Afgelopen zomer telde de lijst 150 verzorgings- en verpleegtehuizen. Inmiddels zijn er daarvan nog 35 over.

Verbaasd
Amerhorst reageerde in juli verbaasd op de negatieve beoordeling. Die stelde dat rondom de medicatie van patiënten risico's bestonden en huisartsen te weinig betrokken werden bij de zorg.

Op het moment dat de zwarte lijst naar buiten kwam, werd evenwel al hard gewerkt aan verbeteringen. Inmiddels is het bestuur tevreden. ,,Wij zijn blij dat de IGZ vertrouwen heeft in de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening. Natuurlijk blijven we met hart en ziel werken aan goede kwaliteit van zorg voor onze cliënten", aldus René Hup, bestuurder van Amaris Zorggroep, waar Amerhorst onder valt.

Klaverweide in Barneveld kreeg op 30 augustus onaangekondigd controleurs over de vloer voor inspectie. Norschoten - waar Klaverweide onder valt - bleek deze keer wel aan de normen te voldoen. ,,Wij zijn heel erg blij dat de inzet van al onze medewerkers resultaat heeft gehad en dat Norschoten nu van deze lijst afgehaald is'', aldus bestuurder Karin Breuker.

Ook in Agnietenhove, het verzorgingshuis voor zusters voor Onze lieve Vrouw van Amersfoort, heeft de inspectie hernieuwd vertrouwen uitgesproken. Geprezen wordt de persoonlijke aandacht voor de zusters op hoge leeftijd. Wel moet de deskundigheid van medewerkers op het gebied van dementie worden verhoogd.

Beweging 3.0 staat de komende acht maanden nog wel onder verscherpt toezicht.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.