Belangrijkste verkeersader tussen Barneveld en Voorthuizen 2 jaar dicht

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 15:28

De belangrijkste verkeersader tussen Barneveld en Voorthuizen, De Stationsweg en de Baron van Nagellstraat, is vanaf 2 januari 2017 voor twee jaar afgesloten. De afsluiting kan tot grote verkeersproblemen leiden op de ontsluitingswegen.

Naamloos2-1119.png

De reden voor de afsluiting is de aanleg van de Harselaartunnel onder het spoor bij station Barneveld Noord. De tunnel is nodig om de toenemende verkeersdrukte op te vangen.

Automobilisten kunnen vanaf januari omrijden aan de westkant via de Nijkerkerweg of aan de oostkant via de Wesselseweg en de Hanzeweg. De drukte zal daar flink toenemen. Bus 205 van Barneveld - Harderwijk van Syntus gaat vanaf december omrijden via de Nijkerkerweg.

Fietsers
Transferium Barneveld Noord is vanaf 2 januari niet meer bereikbaar voor automobilisten. Voor fietsers en wandelaars blijft de huidige route tot na de zomervakantie in 2017 open.

De komst van de Harselaartunnel biedt mogelijk ruimte voor een extra treinhalte bij station Barneveld Noord op het traject Amersfoort-Apeldoorn. De aanleg van de Harselaartunnel kost 25 miljoen euro.

Door de Redactie AD: Foto: Google Maps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.