Arena is a fortress: last goal against in February

Gepubliceerd op 26 september 2015 om 13:02

Almost after every match of Ajax comes the question again: if it sometimes sparkle? But it is very solid. FC Groningen is tonight for an enormous task. Think about it: Ajax cashed mid-February last concede a goal during a league game at the Arena.

Hakim Ziyech. Hij was het. Op 15 februari. De laatste speler die in de Arena scoorde tegen Ajax. In een competitiewedstrijd welteverstaan. Een statistiek die de spitsen van FC Groningen weinig hoop geeft voor de wedstrijd van vanavond. Uit bij FC Twente kreeg Ajax de enige twee tegentreffers van dit seizoen te slikken. Waarbij die magnifieke stiftpenalty van, jawel, Ziyech.

De jonge verdediging (Tete, Veltman, Riedewald, Dijks) kreeg veel kritiek na de Europese flater tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League, maar blijft in de eredivisie vrij gemakkelijk op de been. Volgens Riechedly Bazoer, ook zo'n jonkie en vlak voor de laatste linie spelend, heeft Orlando Trustfull daar veel mee te malen.

De oud-prof ging afgelopen zomer als assistent van De Boer aan de slag. ,,Hij is heel specifiek met de verdediging bezig,'' legt Bazoer uit. ,,Tijdens de trainingen, maar ook daarna. Eindeloos beelden kijken om te verbeteren. Dat werpt zijn vruchten af. En de verdediging is ook compleet. Tete en Dijks zijn gigantisch snel en kunnen keihard zijn. Riedewald en Veltman zorgen voor het voetbal van achteruit.''

ad.nl/Daniël Dwarswaard / © anp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.