Leader Ajax book simple home victory at FC Groningen

Gepubliceerd op 27 september 2015 om 13:22

Leader Ajax on Saturday three points about the match against FC Groningen. The Amsterdam-team booked an easy win in the private Arena: 2-0.

Leader Ajax on Saturday three points about the match against FC Groningen. The Amsterdam-team booked an easy win in the private Arena: 2-0.

Nemanja Gudelj en Viktor Fischer zorgden ervoor dat de nog ongeslagen ploeg van trainer Frank de Boer na zeven speelrondes op negentien punten staat, negen meer dan middenmoter Groningen.

Ajax begon met Amin Younes als linksbuiten aan het treffen met de noorderlingen. De Duitse jeugdinternational kreeg voorin de voorkeur boven Fischer en middenvelder Daley Sinkgraven.

Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong dankzij Gudelj. De Servische middenvelder schoot een vrije trap vanaf een meter of twintig achter doelman Sergio Padt.

Zonder echt in de problemen te komen tegen de tamme en teruggetrokken Groningers van coach Erwin van de Looi leek Ajax met een minimaal verschil af te stevenen op het eindsignaal, mede door gemiste kansen van Younes, Davy Klaassen en met name Arek Milik.

Fraaie actie

Tien minuten voor tijd verdubbelde Fischer alsnog verdiend de marge. De Deense invaller, acht minuten eerder binnen de lijnen gekomen voor Younes, sneed met een fraaie actie van de linkerkant naar binnen en stiftte de bal vervolgens knap over Padt: 2-0.

Ajax en doelman Jasper Cillessen bleven dit seizoen voor de zesde keer in zeven competitiewedstrijden zonder tegendoelpunt. De Amsterdammers incasseerden bovendien in eigen huis al sinds 15 februari geen treffer meer.

De in totaal zevende thuiswedstrijd op rij zonder tegengoal betekende en passant de evenaring van het clubrecord voor de hoofdstedelingen.

Door: NU.nl / Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.