Directeur Wigt per direct weg bij ADO

Gepubliceerd op 19 april 2016 om 17:18

Algemeen directeur Jan Willem Wigt vertrekt met onmiddellijke ingang bij ADO Den Haag. Dat is de uitkomst van het tweedaagse overleg met clubeigenaar Wang Hui, die maandag de vergadering voor aandeelhouders voorzat en dinsdag de raad van commissarissen.

Bij beide meetings zat ook Wigt aan tafel. Het is meteen ook de laatste vergadering van commissaris Ton Rutgrink, die de China-soap beu was. Wang zag een verdere samenwerking met Wigt maandag al niet meer zitten, maar dinsdag gaf de directeur zelf de pijp aan Maarten.

Wigt heeft ruim een jaar de scepter gezwaaid. Hij nam in maart vorig jaar het stokje over van de vertrokken Maarten Fontein. Het is de bedoeling dat Wim Deetman, net benoemd tot commissaris, vooralsnog tot mei de honneurs waarneemt.

,,Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil'', reageert Wigt op zijn vertrek op de clubwebsite van ADO. ,,Ik ben erg trots op waar ADO Den Haag op dit moment, financieel en sportief, staat.

Ik heb ruim een jaar in deze functie bij onze club mogen werken, en heb genoten van de enorme inzet en betrokkenheid bij de club van alle medewerkers, inclusief spelers en staf, sponsoren, vrijwilligers en supporters. Uiteraard blijf ik als groot supporter aan ADO Den Haag, mijn club, verbonden."

Ook de gemeente Den Haag, aandeelhouder bij de club, vindt het jammer dat Wigt moet gaan. ,,Hij heeft zich het afgelopen jaar onvermoeibaar ingezet voor de club en dat heeft hij goed gedaan. Het is jammer dat hij vertrekt, maar de gemeente respecteert zijn besluit.''

Over een mogelijke opvolger is nog niets bekend. Ook is niet duidelijk of Wigt een Nederlandse vervanger krijgt. De gemeente Den Haag heeft naar eigen zeggen 'altijd aangedrongen op een Nederlands managementteam, maar hierover is niets contractueel vastgelegd.'

http://www.ad.nl/  door: Dennis Jansen Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.