PSV legt druk in titelstrijd weer bij Ajax met overwinning op Vitesse

Gepubliceerd op 19 april 2016 om 23:27

PSV heeft de druk in de titelstrijd weer neergelegd bij Ajax. De Eindhovenaren begingen dinsdag zelf geen misstap tegen Vitesse in het Philips Stadion (2-0).

Daardoor nam de ploeg van trainer Phillip Cocu weer even afstand van de Amsterdammers, die woensdag nog op bezoek mogen bij sc Heerenveen.

Op de ranglijst van de Eredivisie heeft PSV nu een voorsprong van drie punten. Bij winst in Friesland neemt Ajax de koppositie echter weer over op basis van het betere doelsaldo (+54 om +50).

Davy Pröpper en Luuk de Jong (strafschop) zorgden dinsdag voor de comfortabele zege van de Brabanders. PSV miste echter ook een aantal grote kansen om het mogelijk cruciale doelsaldo nog verder op te krikken.

De regerend landskampioen begon voortvarend aan het duel. Jeffrey Bruma leek de score al vroeg te openen door een vrije trap van Stijn Schaars binnen te koppen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Direct daarna sloeg PSV alsnog toe via Pröpper.

Via Santiago Arias kwam de bal bij de middenvelder, die de bal met links in de verre hoek krulde. Pröpper vormde samen met Schaars en Marco van Ginkel een middenlinie die bestond uit drie oud-spelers van tegenstander Vitesse.

Lestienne

PSV had vervolgens de kans om nog verder uit te lopen, maar Arias en Luciano Narsingh stuitten op Vitesse-doelman Eloy Rooy.

In de tweede helft hadden de Arnhemmers meer in te brengen in Eindhoven. De thuisploeg bleef echter op de been en kon het duel zelf aan de andere kant al vroegtijdig beslissen. Pröpper en Van Ginkel hadden het vizier echter niet op scherp staan.

Uiteindelijk was het invaller Maxime Lestienne die aan de basis stond van de tweede goal van PSV. De Belgische aanvaller werd gevloerd door Kevin Diks en verdiende daarmee een strafschop in de 71e minuut. De Jong faalde niet vanaf elf meter.

Kansen om qua doelsaldo in te lopen op Ajax waren in het vervolg niet besteed aan De Jong en Narsingh, waardoor het bij 2-0 bleef in het Philips Stadion.

In de eerstvolgende competitiewedstrijd moet PSV het wel stellen zonder de geschorste Pröpper. De middenvelder kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en ontbreekt daarom in het thuisduel met SC Cambuur op 1 mei.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.