Elia: Ik gun het Cocu meer dan De Boer

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 09:30

Met Phillip Cocu en Frank de Boer als assistent-trainers beleefde Eljero Elia een prachtig WK 2010 in Zuid-Afrika. Onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk bereikte het Nederlands elftal de finale en na de nederlaag tegen Spanje volgde een fraaie rondvaart door de Amsterdamse grachten.

110c35296a140bb84ebc16d9247e25f6-1462117307.jpg

In die periode bouwde de aanvaller van Feyenoord een goede band op met Cocu.

„Daarom hoop ik dat PSV kampioen wordt. De Boer was natuurlijk ook assistent bij Oranje, maar ik gun het Cocu gewoon meer. Het is een betere ploeg dan Ajax en ze hebben mooie dingen laten zien in de Champions League. Bovendien zijn Jetro Willems en Jeffrey Bruma vrienden van me. Ik heb meer met PSV dan met Ajax.”

Zijn eigen ploeg moet het dit seizoen met de derde plek achter de twee kemphanen om het kampioenschap. Dankzij een 1-0 zege bij Willem II werd die positie zondagmiddag veiliggesteld. Het was geen best optreden van de Rotterdammers en dat was wellicht ook niet zo vreemd na een ultrakorte trainingsweek.

Giovanni van Bronckhorst had zijn spelers na het winnen van de KNVB-beker een paar dagen vrij gegeven. Zij hoefden zich pas op donderdag weer in De Kuip te melden. „Als een hele week traint, rol je iets makkelijk zo’n wedstrijd in. We waren niet helemaal scherp en dat was zeker in de eerste helft goed te merken.

Het zag er misschien soms uit dat we liepen te flierefluiten, maar we zijn echt niet voor de grap naar Tilburg gekomen. Na de finale beleefden we nu eenmaal een rare week. Op de trainingen hebben we ontzettend veel gelachen, alles was net iets meer ontspannen dan tijdens de rest van het seizoen. Behalve in het centrum van Rotterdam, daar wilde iedereen met mij op de foto. Omdat we de beker hebben gewonnen, krijgen we nu de liefde terug van de fans.”

KNALLEN

Nog een wedstrijd en dan zit zijn eerste seizoen als Feyenoorder erop. Komende zondag staat er in De Kuip tegen NEC niets meer op het spel. „Maar wij willen die nederlaag in Nijmegen rechtzetten, dat was het begin van die hele slechte reeks die we hebben meegemaakt. Die wedstrijd vergeet ik niet snel. We knallen er dus bovenop.”

Over een vakantie wil Elia nog niet nadenken. „Als ik het goed heb begrepen moeten we nog een tijdje door trainen, omdat we anders te lang vakantie hebben. Bovendien hoop ik mee te mogen op trainingskamp met Oranje.”

http://www.metronieuws.nl/xl/ Door: Johan van Boven Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.