Dolblije Luuk de Jong vindt PSV de terechte kampioen

Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 10:00

Luuk de Jong was uitzinnig na het behalen van de landstitel dankzij de 3-1-zege op PEC Zwolle.

feb177f2-e4c6-4315-8311-5630ee9ffbd8-4.jpg

'Ik denk dat de beste ploeg uiteindelijk alsnog terecht kampioen is geworden'', jubelde de spits van PSV. ''We hebben er altijd in geloofd, dit is een geweldig gevoel.''

Hij vierde al met zijn ploeggenoten feest, terwijl bij de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax het laatste fluitsignaal nog niet had geklonken. Daar moest het 1-1 blijven. ''Ze zeiden dat het afgelopen was. We hadden contact daar'', verklaarde hij.

De Achterhoeker richtte zich ook nog even tot zijn oude club De Graafschap. "De 'Superboeren' zijn echt mijn helden. Ik ben ze heel erg dankbaar.'"

PSV-trainer Phillip Cocu meldde dat zijn spelers bewust op de hoogte werden gehouden van de stand in Doetinchem. 

''Ja, we hebben ze gezegd dat het gelijk stond. Vrijwel niemand in het land rekende nog op ons, de mooiste titels pak je op de laatste speeldag'', aldus Cocu.

Knotsgek

Zondagochtend nam Cocu zijn selectie mee terug naar de knotsgekke ontknoping van de eredivisie in 2007, toen PSV op doelsaldo AZ en Ajax aftroefde. ''Je moet erin blijven geloven, blijven gaan. Dat heb ik de jongens vooraf verteld. Vorig jaar was de titel geweldig na zo'n lange tijd zonder. Maar dit... De ontlading is gigantisch. Ik ben blij dat ik gelijk heb gekregen."

Marco van Ginkel had met een titel eigenlijk geen rekening meer gehouden. "Dit is niet te bevatten. De laatste tien minuten waren wij alleen maar bezig met de tussenstand bij Ajax'', zei de middenvelder van PSV.

"Ons uitvak ging helemaal tekeer bij de 1-1 van De Graafschap. Niet normaal dit. Niemand had verwacht dat het toch nog zou gebeuren, maar uiteindelijk verdienen we deze titel wel."

Door: ANP/NU.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.