Zorgen om Ali nemen toe na ziekenhuisopname

Gepubliceerd op 3 juni 2016 om 10:23

Muhammad Ali is in een ziekenhuis in Phoenix opgenomen met ademhalingsproblemen. Een woordvoerder van de 74-jarige bokskampioen heeft laten weten dat er niets ernstigs aan de hand is en dat het om een kort verblijf gaat, maar inmiddels sijpelen ook andere, zorgwekkender berichten door.

Naamloos-1280.pngTwee bekenden van de familie van Ali lieten vannacht onafhankelijk van elkaar aan het persbureau AP weten dat de ademhalingsproblemen van de bokslegende moeilijk te behandelen zijn vanwege de ziekte van Parkinson, waaraan Ali al sinds de jaren 80 lijdt. De familie zou zich dan ook steeds meer zorgen maken.

Publieke optredens zeldzaam

Ali is de afgelopen jaren wel vaker in het ziekenhuis opgenomen. Begin vorig jaar nog met een infectie aan zijn urinewegen. Bij zijn zeldzame publieke optredens oogt hij steeds fragieler. Op 9 april verscheen hij met een zonnebril op en in gebogen houding bij een diner in Phoenix waar geld werd ingezameld voor de strijd tegen Parkinson.

Het nieuws van de ziekenhuisopname van Ali lokte wereldwijd veel reacties uit. Tal van prominenten wensten Ali via Twitter beterschap. Onder hen een andere boksgrootheid, Sugar Ray Leonard.

Door: Redactie NOS: Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.