Wilmots heeft begrip voor kritiek van Belgische supporters

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 10:37

Bondscoach Marc Wilmots kan begrip opbrengen voor de kritiek van het Belgische publiek na de nederlaag in de eerste poulewedstrijd op het EK maandagavond tegen Italiƫ (2-0).

downloads-52.jpg"Dat de Belgische fans ontgoocheld zijn, begrijp ik", aldus Wilmots dinsdag op een persconferentie. "Het publiek verwacht een agressieve ploeg, met de wil om te winnen. Talent alleen is niet voldoende. Ik heb een jonge ploeg, maar de wil om te winnen was er niet."

Wilmots kon het slechte begin van de 'Rode Duivels' op het EK nog wel relativeren. "We hebben een veldslag verloren, geen oorlog. We zijn nu vier jaar samen aan een project aan het werken, het kan toch niet dat alles na een wedstrijd slecht is. In mijn ogen was een gelijkspel zeker verdiend geweest."

"Het eerste halfuur was uitstekend van ons, onze tactiek werkte perfect. Na het doelpunt zaten zij in een zetel en als je zelf niet scoort, wordt het moeilijk", reageerde Wilmots op de vraag of hij tactisch was overbluft door de Italianen.

Basis en systeem

Wilmots kreeg vooral veel kritiek omdat hij zijn vedetten liet spelen op posities die ze niet gewend zijn. Toch is hij niet van plan veel veranderingen door te voeren voor het tweede pouleduel zaterdag tegen Ierland.

"We hebben geen vier jaar gewerkt om alles zo maar ineens om te gooien. Onze basis en ons systeem staan er. Uiteraard sluit ik niet uit dat ik hier en daar een positiewissel doorvoer. Het is tegen de Ieren ook een volledig andere wedstrijd dan tegen de Italianen."

Door: NU.nl/EK 2016/ ANP Foto: NU.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.