Roemenië en Zwitserland in evenwicht

Gepubliceerd op 16 juni 2016 om 15:13

Roemenië heeft woensdagavond door een gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) het eerste puntje gepakt op het Europees kampioenschap voetbal. De Roemenen kwamen in Parijs in de eerste helft op voorsprong door een strafschop die werd benut door Bogdan Stancu. Met een verwoestend schot zorgde Admir Mehmedi na rust voor de Zwitserse gelijkmaker.

Naamloos-1766.pngZwitserland kreeg in de openingsfase de meeste en de beste mogelijkheden. Maar net als in de gewonnen wedstrijd tegen Albanië miste de Zwitsers spits Haris Seferovic zijn kansen. Aan de overzijde van het veld ging na achttien minuten spelen Stephan Lichtsteiner in de fout.

De Zwitserse aanvoerder trok zijn tegenstander aan het shirt naar de grond. De Russische scheidsrechter Sergei Karasev gaf een strafschop. En net als in de het verloren openingsduel met gastland Frankrijk (2-1) mocht Stancu vanaf elf meter scoren voor Roemenië.

Roemenië was voor rust nog dichtbij een verdubbeling van de score maar Cristian Sapunaru trof met zijn schot de paal.

Zwitserland wekte in de tweede helft niet de indruk dat een goed resultaat noodzakelijk was. Toch kwam de ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic snel op gelijke hoogte door de pegel van Mehmedi. Petkovic wisselde zijn falende spits Seferovic maar Breel Embolo kon het verschil ook niet maken. Grote kansen op de overwinning kregen de beide ploegen niet meer.

Zwitserland heeft met vier punten uit twee duels een goede uitgangspositie voor een plek in de achtste finales maar heeft zondag nog wel de lastige opgave tegen Frankrijk op het programma. Roemenië speelt dan tegen Albanië.

Door Redactie Het parool: Foto: AP